Már megint bennünket Zikálnak

“Nincs hatása az olimpiának a Zika továbbterjedésére

Az elmúlt hónapokban rengeteg cikk szólt arról, milyen lehetséges hatásai lesznek annak, ha a 2016-os nyári olimpiát az eredeti tervek szerint megrendezik Brazíliában, ahol (a tervektől eltérően) kitört a Zika-járvány.

Először a szakértők arra hajlottak, az olimpiát el kellene halasztani vagy másik országban kéne megrendezni, mert ha sok ember összetömörül egy járvány sújtotta országban, a betegség elterjedhet az egész világon.

Ez most megváltozott, a WHO legfrissebb álláspontja, hogy a Zika terjedésének jelenlegi tulajdonságait figyelembe véve az olimpia nem oszt, nem szoroz a járvány terjedésében. Mindegy tehát, mikor kezdődik, nem kell elhalasztani.

A szervezet azért hozzátette, továbbra is szemmel tartják a lehetséges kockázatokat, és ha változna a véleményük, bejelentik.”

Olvasható a  444.hu-n.

Ugyanakkor a Genfi-tó partján…

Az egészségügyi szervezet genfi Közgyűlésén 24 megvitatott kérdésben hoztak határozatot, melyek közül csak egyetlen országspecifikus döntés született.

A WHO ugyanis kivizsgálást kezdeményezett a mentális, fizikai és egészséges környezethez való jog megsértése tárgyában Izraellel szemben, a Palesztin és a Golán területek tekintetében.

107 ország, köztük Németország, az Egyesült Királyság, és Franciaország megszavazta a javaslatot.

Az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Paraguay, Guatemala, Mikronézia, Pápua Új-Guinea, nem.

Az egészségügyi szervezet időt pénzt és erőforrásokat megvonva a világ fontos egészségügyi problémáitól inkább Izrael elleni, politikai alapokon nyugvó határozatot hoz, annak dacára hogy tudvalevő hogy az izraeli kórházakban világszínvonalú, gyakran életmentő egészségügyi szolgáltatást nyújtanak palesztinoknak, és szíriai menekültek tömegének.

“A Golan fennsíkról beszélni a szíriai konfliktus leghalványabb említése nélkül, csak azt igazolja, hogy ez a határozat nem tényeken, hanem a zsidókkal, és a zsidó államal szembeni gyűlöleten alapszik. Ez egy szervezet kampány a világ egyetlen zsidó államával szemben, ami gyakorlatilag a modern antiszemitizmus egyik megnyilvánulása.” mondta Yair Lapid.

Az Egyesült Nemzetek Emberi Jogi Tanácsának 2006-os megalakulása óta több Izraelt elitélő határozatott hozott, mint a világ összes országával szemben együttesen.

1947-1989 között az Egyesült Nemzetek Közgyűlése 690 állásfoglalást adott ki, melyek közül 429 Izraellel szembe helyezkedett.

1948, 1967, 1973, Izraelt háborúk dúlják, gyakorlatilag folyamatosan terrortámadásnak, veszélynek van kitéve, de támadóit még csak megrovásban sem részesítette.

Izrael nem tagja, sem nem meghívottja a UN Emberi Jogi Tanácsának, ezzel szemben: Szaud-Arábia, Pakisztán, Libanon, viszont igen.

A Hamas a becslések szerint 140 millió dollárt költ a segélyekre szánt pénzből alagutak fúrására. Hamár az egészséges környezethez való jogot firtatjuk,  nem csatornázási céllal.

Az alábbi részlet a WHO 2014 novemberi tanulmányából, a szervet alaposságát tükrözi :

“Fulladás:

Mindazok az egyének, akik közvetlen vízközelben élnek, fokozattan vannak kitéve vízbefúlás veszélyének.”

A UN az abszurditás újabb csúcsát érte el.

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs347/en/

Hétköznapi és Sábeszi imaidők Reggelente 7:15 - 08:00 Vasárnap 8:00 - 08:45 Péntek este 19:00 Szombat reggel 09:30

Kapcsolati információk

Bethlen téri Zsinagóga • Heichal Jehuda

István utca 15.
1078 Budapest
Telefonszám
(061) 342 6170
Emailinfo@bethlenter.hu