Napokkal a támadás előtt bérelte a kamiont a nizzai merénylő

A nizzai merénylet elkövetője a 31 éves, Tunéziában született Mohamed Lahouaiej Bouhlel volt. Franciaországban élt, fuvarozóként dolgozott. Hétköznapi bűncselekmények elkövetése miatt volt már összeütközése a törvénnyel, de nem volt a megfigyelt potenciális radikálisok között. A merénylethez használt teherautót a hét elején bérelte a Nizzával szomszédos településen. A szomszédai szerint csendes, magának való ember volt, nem különösebben vallásos. A Nice Matin szerint pénteken őrizetbe vették a volt feleségét.

Egyre több információ kerül nyilvánosságra a nizzai terrortámadás elkövetőjéről. A tömeges gázoláshoz használt teherautóban találtak egy személyi igazolványt, mostanra a rendőrség hivatalosan is azonosította az illetőt, az övé volt az igazolvány.

Egy 31 éves, tunéziai származású férfiról van szó. Tunéziában született 1985-ben, Nizzában lakott. Az első hírek szerint tunéziai-francia kettős állampolgár volt, de a francia BMFTV szerint a hatóságok azóta jelezték, hogy mégsem, csak tunéziai állampolgársággal rendelkezett. A tartózkodási engedélyéről az al-Dzsazíra közölt képet a Twitterén.

A Nice Matin szerint a neve Mohamed Lahouaiej Bouhlel, és fuvarozóként dolgozott. A névről szóló információt azóta hivatalosan is megerősítették.

(http://index.hu/kulfold/2016/07/15/nizzai_terrortamadas_elkoveto/)

Legyen áldott az áldozatok emléke!

Hétköznapi és Sábeszi imaidők Reggelente 7:15 - 08:00 Vasárnap 8:00 - 08:45 Péntek este 19:00 Szombat reggel 09:30

Kapcsolati információk

Bethlen téri Zsinagóga • Heichal Jehuda

István utca 15.
1078 Budapest
Telefonszám
(061) 342 6170
Emailinfo@bethlenter.hu