Beleszerettem Izraelbe

Arifa és Assad Farajov vasárnap érkeztek Izraelbe Azerbajdzsánból; a zsidó feleségnek nagy családja él Izraelben, muszlim férje egykori katonai bíró állítja: “Beleszerettem Izraelbe.” A pár már lakásnézésbe is kezdett Bat Yam környékén a gyermekeik és unokáik részére, akik augusztusban csatlakoznak hozzájuk.

“A legtöbb családtagom itt él, egy ideje már szerettünk volna Izraelbe jönni. Szeretjük az országot és fontos számunkra, hogy itt legyünk, a felnőtt gyermekeink döntése miatt is, miszerint itt szeretnék tovább építeni az életüket” – nyilatkozta az 58 éves Arifa a Ynet portálnak. A feleség továbbá hozzátette, a fáradtságuk ellenére nagyon izgatottak, meleg fogadtatásban volt részük és minden rendkívül szervezetten és jól alakult.

A pár három gyermeküket egy igen erősen muszlim többségű országban nevelte. “Egyikünket és a családjainkat sem zavarta ez. Őszintén szólva még az anyai nagyanyám, aki Fehéroroszországból származott  és egy rabbi lánya volt is egy muszlim férfihez ment hozzá. Az egyetemen megismerkedett egy jóképű azerbajdzsáni férfival, vele tartott és elhagyta Fehéroroszországot. Így amikor én is egy muszlim férfihez mentem hozzá, nem volt ellenkezés” – mondta Arifa.

Az IFCJ Yeichel Eckstein rabbival az élén 20 éve dolgozik zsidók Izraelbe költöztetésén pénz adományokon keresztül a Jewish Agency-nek. 2014 novemberében az IFCJ létrehozott egy független, a bevándorlást támogató műveletet és mostanáig mintegy  400 ezer bevándorlót sikerült az országba hozniuk 10 különböző országból.

Az ösztöndíj program beszámolója alapján 2016-ban mintegy 4500 zsidó bevándorlásához nyújtottak segítséget. “Elkötelezettek vagyunk, hogy segítsünk minden zsidónak az egész világon Izraelbe költözni, illetve mindenkinek átfogó pénzügyi és szociális támogatást nyújtani, amelyek biztosítják majd a gyors és megfelelő beilleszkedésüket itt, Izraelben” – mondta Eckstein.

(Forrás: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4827306,00.html)

Hétköznapi és Sábeszi imaidők Reggelente 7:15 - 08:00 Vasárnap 8:00 - 08:45 Péntek este 19:00 Szombat reggel 09:30

Kapcsolati információk

Bethlen téri Zsinagóga • Heichal Jehuda

István utca 15.
1078 Budapest
Telefonszám
(061) 342 6170
Emailinfo@bethlenter.hu