Miért fontos a micvák betartása?

A legelső, és legnyomósabb indokunkat a micvák betartására magában a Tórában találjuk, ugyanis az Ö-való parancsolta meg nekünk, hogy mit és hogyan cselekedjünk.

Sokan arra törekszenek, hogy bebizonyítsák: a micvák olyan logikus és ésszerű cselekedetek, melyeket minden egyes embernek be kellene tartaniuk. Vannak akik azt mondják, ezek a parancsok egyszerűen csak segítenek nekünk napról-napra jobb embernek lenni, és mások teljesen elutasítják a gondolatát is annak, hogy ezt a kérdést feltegyék, mert úgy vélik az egyetlen és kizárólagos oka a micvák betartásának az Ö-való irányában lévő engedelmeskedés, és a szövetségben való részünk megtartása, amely az Ö-való és a zsidó nép között köttetett.

Néhányan azért tartják meg a micvákat, mert úgy érzik így tudnak igazán a zsidó közösség részévé válni, mások azért, mert megparancsolták nekik, hogy így tegyenek, és vannak akik egyszerűen örömüket lelik abban, hogy megtartják az ünnepeket és a szokásokat.

Bármiféle indokot is találunk válaszként, a zsidó hagyományban az a fő, hogy a tett sokkal fontosabb, mint a hit. Az, hogy mit teszünk, és hogyan cselekszünk másokkal ezen a földön ahol élünk, sokkal lényegesebb, annál, hogy mit is hiszünk. A micvák a zsidóságban megmutatják nekünk az utat afelé, hogy hogyan éljük az életünket jobb emberként ebben a világban.

myjewishlearning.com/article/mitzvot-a-mitzvah-is-a-commandment/

Hétköznapi és Sábeszi imaidők Reggelente 7:15 - 08:00 Vasárnap 8:00 - 08:45 Péntek este 19:00 Szombat reggel 09:30

Kapcsolati információk

Bethlen téri Zsinagóga • Heichal Jehuda

István utca 15.
1078 Budapest
Telefonszám
(061) 342 6170
Emailinfo@bethlenter.hu