A legtöbb Izraeli civil esküvőt szeretne kötni Izrael Államán belül

Egy felmérés szerint az Izraeli zsidó vallású fiatalok nagy része azt szeretné, ha több opciójuk lehetne a házasság kötésre Izrael Államában.

A felmérést közel 800 Izraeli véleményéből állították össze, és 67 % azt szeretné, ha elfogadnák a Reform, Konzervatív és Modern Ortodox rabbik általi házasságkötést is. A felmérés azt is megmutatja, hogy ha lenne lehetőség rá, több mint 50% a Rabbinátuson kívül házasodna.

Uri Regev- Reform Rabbi- abban bízik, hogy ezek a számok bebizonyíthatják a Rabbinátus felé, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget a házasságkötésre.

„Az ezt legjobban elszenvedő emberek az Orosz bevándorlók, és leginkább azok, akiket Izrael nem fogad el zsidóként, mert ők egyáltalán nem házasodhatnak.”

„Ha minden bevándorlót, az ő gyerekeiket és azokat is akik nem a Rabbinátuson keresztül tértek be összeszámolunk, nagyon nagy számot kapunk, és ezeket az embereket egytől-egyik érinti ez a probléma.”

„A legtöbben, akiket megfosztanak a házasság jogától arra kényszerülnek, hogy külföldre menjenek házasságot kötni.”

Regev arra is rávilágított, hogy ezáltal sok Izraeli pár 25 és 29 év között inkább úgy dönt, hogy házasság nélkül alapít családot.

„ Ebben csupán annyi az irónia, hogy amit a törvényeink a házasság akadályozásával -a vallásra hivatkozva- elérnek, az a családok alapjának, szentségének a megszüntetése.”

Forrás:

jpost.com/Israel-News/Survey-Most-Israelis-want-recognition-of-civil-and-non-Orthodox-marriages-501898

Hétköznapi és Sábeszi imaidők Reggelente 7:15 - 08:00 Vasárnap 8:00 - 08:45 Péntek este 19:00 Szombat reggel 09:30

Kapcsolati információk

Bethlen téri Zsinagóga • Heichal Jehuda

István utca 15.
1078 Budapest
Telefonszám
(061) 342 6170
Emailinfo@bethlenter.hu