Ki técé Hetiszakasz

Vigyázz, nehogy okot adj neki a sírásra!

›› Ne legyen férfi ruhája asszonyon és ne öltsön férfi asszonyruhát!‹‹

Az Ö- való minden ember számára kijelölte a hatáskört, melyen belül kell, hogy végezze a dolgait. Ezen hatáskört nem ajánlatos túllépni!

Nem véletlen, hogy a férfi hatásköre a külvilág, az élet zajos oldala, míg a női hivatás súlypontja a házba helyeztetett.

Hasztalan az újabb kor törekvése, a női emancipáció, ez csak a természet rendjének felbomlását eredményezné. Hiszen kint az élet zajos terén, ahol érdek érdekkel küzd, ahol nagyszabású terveket kell kidolgozni, ahol fáradni és küzdeni kell, ott van helye a férfinek.

A családban, a házban pedig, ahol ezer, meg ezer kicsiny dologra kell ügyelni, a szeretet szálait szőni, fonni és összekötni, ahol az otthont valóságos édenné kell varázsolni, ott a nőnek a helye, aki a szeretet, gyöngédség jelképe.

Vigyázz, nehogy okot adj neki a sírásra, mert az Ö- való megszámlálja az ő könnyeit. Izraelt kiszabadították Egyiptomból asszonyainak erényeiért.

››Aki feleségül vesz egy jó asszonyt, annyi mintha teljesítette volna a Tóra minden parancsolatát.‹‹ (Jálkut Rúth 14.fej. 606 végén)

Balog Dániel

Hétköznapi és Sábeszi imaidők Reggelente 7:15 - 08:00 Vasárnap 8:00 - 08:45 Péntek este 19:00 Szombat reggel 09:30

Kapcsolati információk

Bethlen téri Zsinagóga • Heichal Jehuda

István utca 15.
1078 Budapest
Telefonszám
(061) 342 6170
Emailinfo@bethlenter.hu